05 juni 2010

♥♥♥♥♥♥♥♥

Skyggesiden min sier 23 grader, og solsida 41. Klokka er akkurat 10, og fuglene symfoniserer. Morgenens første kaffekopp kjennes bare herlig, og jeg har boller i ovnen! NEI, jeg er ikke gravid. Det eneste jeg ruger på er tanker rundt hvor fantastisk deilig det er å være menneske når det er sommer.Dette er noe helt annet enn snøslaps og sprengkulde…Ok da, jeg tenker litt mer enn en tanke på en gang, jeg er jo kvinne....;-))

Det er så roen bare senker og senker og senker seg, uten ende. For meg som er så heldig å sitte her i dette hjørnet av verden. For andre er det en illusjon, og jeg vet det, men nettopp derfor…
La oss nå håper Racel Corrie får fritt leide til Gaza med nødhjelpen inntakt, og at utenriksminister Avigdor Liberman snart tar til vett og snur på flisa. Men, de kommer vel til å gå om bord. USA har jo sagt de får lov også, så da så!
I Kongo sulter folk i hjel i hopetall, men fokus vet vi jo hvor er akkurat for øyeblikket… 163 døde på grunn av ei ulovlig gruve i Nigeria, og det får ikke krigstyper. Galventispa er til alt overmål skutt, og Senterpartiet stuper på meningsmålingene. Kan det være noen sammenheng?

Sånn ellers skal jeg ut på tur og dokumentere diverse håndverk som skal utføres. Jeg tenker til å med på en kopp kaffe i et bygdesentrum ikke så langt unna, og ellers er det jo bare å nyte sola.
Fintenking er i grunnen det slike dager om denne er mest egnet for. Jeg leser meg mot slutten av ”Stillhetens konsekvenser”. Nydelige linjer, og en velskrevet historie om akkurat det.

Stillhet har alltid konsekvenser enten det er på den ene eller andre måten. ”Tale er sølv, taushet er gull”, heter det jo i ordtaket. Vel, jeg vet nå ikke om jeg alltid er enig i akkurat den der ”sannheten”.
I mitt liv er det i alle fall slik at jeg noen ganger tenker det handler om annet enn å sanke gull når jeg holder munn i  sammenhenger jeg skulle sagt noe. Hva får jeg heller komme tilbake til seinere. Når jeg har fintenkt ferdig.


Synnøve Sætrum