14 oktober 2014

OM SOLIDARITET...

I går så jeg dama som kalte seg "blåfeminist" på Dagsrevyen. Jeg ble skikkelig svett, ja rett og slett forbanna av å høre på enda et populistisk oppgulp. Det er så mange av dem i disse dager, vil liksom ingen ende ta. Fordekt kjent konservativt tankegods og ingenting annet. Jeg ble faktisk så ilter at jeg kjente det var deilig å komme vekk fra tv, og ut i den kjølige kvelden. Seinhøst i Vestfold disse dagene.

Vel: Nå skal jeg ikke dra hele historieboka om igjen, bare oppfordre de unge damene som tror alt er kommet for å bli, at høyre-krefter er frihet og så videre sette seg et minutt til og lese Sven Henriksen har ført i pennen:

http://svenhenriksen.wordpress.com/2014/10/13/bla-feminisme-knegg/

Sjøl kan jeg tilføye å ha vært rød feminist det meste av mitt voksne liv. Jeg ser ingen, absolutt ingen grunner til at vi er overflødig i 2014 . Nei, det er ikke likestilling og enda mindre likeverd i Norge. Se for eksempel hva som foreslås i statsbudsjettene i dag. Ta fra de svakeste, sykeste og mest trengende for at milliardærer og millionærer skal få skattelette. Et inhumant forslag for et mindre likeverdig og likestilt samfunn.

Jeg var enslig mor på den tiden en viss Karl I. beskrev enslige kvinner med barn som ludder som hevet trygd for de 7-8 barna de hadde med samme antall fedre. Det skjedde i den ene valgkampåpningen for å få oppmerksomhet. Siden har de foreslått å sende HIV-smittede til Svalbard, snakket med stygge store bokstaver og ord om menneskene som kommer fra andre himmelstrøk i den ene valgkampen etter den andre. Nå er tiden inne for å ta alle uten penger... Om kvinner har likelønn i Norge ? Nei ! Om kvinner har lik verdi med menn i Norge? Nei. Om kvinner ikke blir slått, voldtatt eller mishandlet i Norge? Nei!

Sannheten er motstand mot solidaritet med mennesker som av en eller annen grunn ikke er utstyrt med feite lommebøker fra fødselen av. Norge er et rikt land. Vi har råd til solidaritet med de mange. De blåblå hevder av at staten roter med friheten til "folk flest". For noe sludder !
Velferd er og må alltid være et statlig ansvar. Fellesinntektene skal komme alle til gode, ikke bare de som har mer enn de trenger fra før ! Så enkelt er det.

Synnøve Sætrum